Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
A siker tegyen boldoggá, de büszkévé ne.
Paul Geraldy
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Egészség és életmód 2012. december 16. 0 hozzászólás
 

Nincs is jobb dolog mint egy havas hideg téli napon a párunkkal a kandalló előtt összebújni és nézni kifelé az ablakon. Ehhez a pillanathoz az egyik leginkább elhagyhatatlan kellék a forraltbor! Akik nem tudnak ilyet készíteni nekik szeretnénk kedveskedni egy recepttel.

Európa szerte a bor elterjedése a rómaiakhoz kapcsolódik és ezzel együtt a forralt bor fogalma is. A rómaiak eredetileg „fűszer bor” névvel illették ezt az isteni nedűt, ami egyébként a bor eltarthatóságának növelése érdekében készítettek. Egészen pontosan a borok romlásakor keletkező rossz izt előzték meg méz, fahéj, ánizs, szegfűszeg, koriander, gyömbér, bors, kakukkfű, babérlevél illetve rózsavíz vagy narancsvirág hozzáadásával. Akkoriban még az elkészült italt hidegen fogyasztották, de amikor beköszöntöttek a nagy hidegek a kényszer vitte rá az embereket hogy forró kővel vagy vasrúddal felmelegítsék a bort és ezzel ki is alakult a manapság ismeretes forralt bor.

Hozzávalók

  • 750 ml száraz bor (ízlés szerint vörös vagy fehér)
  • 70g kristálycukor
  • 2 rúd fahéj
  • 8 szem szegfűszeg
  • 3 szem szegfűbors
  • 4 szelet citrom
  • 2 szem kardamom
  • Esetleg egy kis kupicányi rummal is feldobhatjuk az italt.

Elkészítés

Nagyon fontos, hogy neve ellenére soha ne forraljuk fel a bort mert akkor maga az alkohol is elillan belőle. Tegyük fel fői a bort, és közben keverjük hozzá a cukrot és a fűszereket. Közepes lángon addig főzzük, amíg el nem éri a forrás előtti állapotot. Miután felmelegedett adjuk hozzá a szeletelt citromokat és szükség esetén keverjünk még hozzá porcukrot ha nem lenne elég ízletes. Miután levesszük a főzetet a tűzről még 5 percig hagyjuk rajta a fedőt, mert az ízek a hűlés közben állnak igazán össze! Egészségetekre!

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 121
 
3287
 
 
 
kép 130
 
3516
 
 
kép 209
 
2559
 
 
 
Új-Zéland
 
2413
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei