A zöld teákat halakkal, gyümölcsökkel, salátákkal párosítsuk, de a panírozott ételek emésztését is felgyorsítják. Az oolong teák erősebb íze főleg tengeri herkentyűkhöz illik, de a kacsa és a vadfélék is meghálálják az aromáját.
Jázminteás lencse
Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 csésze rizs, 6 csésze víz, 2 hagyma felvágva, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, ½ kávéskanál őrölt kömény, 1 leveskocka, 2 jázmintea filter, 1/3 csésze aprított petrezselyem
Forraljunk fel 3 csésze vizet, és adjuk hozzá a lencsét és a rizst, 20 percig főzzük alacsony lángon, kevergetve. Az olajban pároljuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a köményt, sót, a leveskockát. Keverjük a lencséhez, és adjunk hozzá még 3 csésze vizet, amiben 5 percig áztattuk a filtereket. Újból forraljuk fel, és főzzük, míg a lencse megpuhul. Keverjük hozzá a petrezselymet és egyet rottyantsunk az egészen.
Teamisu
Hozzávalók: 2 tojássárgája, 1 kupica rum, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg mascarpone krém, 25 dkg babapiskóta, 1 dl víz, 5 feketetea filter, 4 evőkanál cukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj
Verjük habosra a 2 tojássárgáját a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a sajtkrémet, és addig keverjük simára. Forraljuk fel a vizet, és 3-4 percig áztassuk bele a filtereket. Szedjük ki a teát, tegyük félre hűlni. Adjuk hozzá a cukrot és a rumot. Vajazzunk ki egy tálat, szórjuk meg a fahéjjal és a cukorral. A babapiskótákat mártsuk bele a rumos, cukros teába, és fektessük azokat a tálba. Öntsük rá a mascarponés keverék harmadát, majd erre újabb réteg mártogatott piskótát tegyünk és rétegezzük, míg el nem fogy. Tegyük a hűtőbe, s pár óra múlva fogyaszthatjuk.
Teafagylalt
Hozzávalók: 1 l tej, 8 ek kristálycukor, 5 dkg teafű, 6 tojássárgája
Forraljuk föl a tejet, majd keverjük bele a cukrot. Tegyük a tefüvet egy mélyebb tálba, öntsük rá a cukros tejet és hagyjuk állni. Keverjünk össze 6 tojássárgáját egy fazékban, öntsük rá a cukros tejes teakeveréket, és forraljuk össze. Ha kihűlt, szűrjük át szitán, és fagyasszuk le.